Leta, fråga, söka. Undvik informationsöar…

Leta, fråga, söka. Undvik informationsöar.

Hur tar du del av nödvändig information? Letar du runt i arkivet bland pärmar och papper? Frågar du kollegor eller letar febrilt i organisationens alla system? Är svaret “ja” på ovanstående frågor förekommer det antagligen informationsöar på ert företag.

Hur bildas informationsöar?

Informationsöar är ett begrepp som används för att definiera svåråtkomlig information. Det kan handla om ett företag som har massvis av system, pärmar, papper eller odokumenterad affärskritisk information vilket gör det svårt, om inte omöjligt för medarbetarna att på ett effektivt sätt dela information med varandra.

Ett resultat av informationsöar är ett bristande beslutsunderlag för ledningen men också ett sämre beslutsunderlag för övriga delar av organisationen. I den bästa av världar skall en del av organisationen/företaget kunna få en inblick i en annan genom ett par knapptryck.

Förebygg informationsöar

Ett exempel på hur man förebygger informationsöar kan vara att använda sig av ett CRM-system som till exempelvis är integrerat till företagets lagersystem. Resultatet är att säljarna kan se vilka varor som finns tillgängliga på lagret medan lagerpersonalen kan få information om vilka beställningar som väntas.

Genom att koppla ihop verksamhetens system så skapas bättre informationskvalité. Trots att en integration är nyttig finns det fortfarande bra och dåliga sätt att bygga sina integrationer på. Du förstår själv – tillgänglig information är ett vinnande koncept.

I nästa veckas bloggpost kommer vi diskutera informationsarkitektur – det vill säga hur vi på bästa sätt strukturerar våra integrationer.

Läs tidigare inlägg i serien Automatiseringsresan.

Referens: https://blogg.lime-crm.se/4-skal-att-sanka-informationsoar/

Close

Skapa ett flow

Review_arrow_next Review_arrow_next

Leta, fråga, söka. Undvik informationsöar…

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.