Martin dubblade antalet semesterdagar.

Martin sparade 24 dagar

Genom standardiserade integrationer mellan affärssystem och fakturaservicepartner var investeringen 199 SEK/Månad för Martin. 365 dagar senare kan han konstatera att han sparat 24 dagar från slitsam fakturering – det var Martins förtjänst när han valde Syncify och en av deras integrerade fakturaservicepartner.

För att få en förståelse för vad 1 automatiserad arbetsuppgift bidrar med följer nedan ett räkneexempel på hur Martin såg till att tjäna pengar på att låta sin fakturering bli automatiserad och ersatt av en fakturaservicepartner.

Förutsättningarna för räkneexemplet är att Martins bolag sköter sin fakturering internt utan automatisk avprickning. Omsättningen passerade precis 10 miljoner SEK och antalet fakturor per månad uppgår till 200 st.

Varje år sparar Martin 200 timmar på automatisk fakturahantering vilket motsvarar 16,6 timmar per månad – det vill säga 2 arbetsdagar varje månad. För en stressad företagare kanske det istället betyder ett par timmar extra varje vecka med familjen.

Med våra fakturaservicepartners visar statistiken på att vi lyckas få kundens fakturor betalda snabbare. Tiden för betald faktura visar sig vara 2 dagar efter förfallodatum, att jämföra med det riksgenomsnittet som är 15 dagar efter förfallodatum. Detta betyder att företagaren med automatiskfakturahantering frigör likviditet i bolaget årligen om 356 164 SEK vilket motsvarar en betaltid som är 23% snabbare.

Dessutom minskar vi genom ett automatiserat fakturaflöde kreditförlusten med 50% varje år. Vissa bolag har mer kreditförlust än andra men även här baserar vi på riksgenomsnittet vilket säger att 1% av alla fakturor inte blir betalda. Den intjänade summan uppgår i detta fallet till 50 000 SEK.

Totalt sett sparade Martin 60 000 SEK per år genom att automatisera sin fakturahantering med en av våra fakturaservicepartners. Det motsvarar ca 1000 SEK varje fredag!

Vad hade du gjort för din tusenlapp?

Anslut ditt affärssystem

Anslut ditt affärssystem med Syncify och välj därefter i lugn och ro bäst partner för att automatisera dina processer.

ANSLUT DITT AFFÄRSSYSTEM
2017-10-22T19:30:01+01:00